Vrijblijvende offerte.
Laadpalen
Laadpalen
Efficiënter je wagen opladen? Kies dan voor een laadpaal in combinatie met je zonnepanelen!
Waarom een elektrische laadpaal thuis installeren?
Het is een bekend probleem: in Vlaanderen zijn er te weinig publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s. Bovendien zijn zulke openbare laadpalen ook duurder dan een elektrische laadpaal thuis. Kortom, door je elektrische laadpaal thuis te installeren ben je 100% voordeliger af.
Hoe installeer je een elektrische laadpaal?
Onze installateur van elektrische laadpalen komt eerst bij je langs voor een oriënterend gesprek. Hij bekijkt het laadvermogen van je wagen, je elektriciteitsaansluiting, … Op basis van zijn analyse geeft hij je dan advies voor een laadpunt op jouw maat. De installatie van je elektrische laadpaal zelf verloopt als volgt…
Elektriciteit uitbreiden/verzwaren
Heeft je wagen een kleine laadcapaciteit? Dan volstaat in de meeste gevallen het uitbreiden van je elektriciteit. In dat geval brengt de installateur gewoon een extra stroomgroep aan in je zekeringkast. Heeft je auto echter een groter laadvermogen? Dan kan je vakman een verzwaring van je elektriciteit aanvragen.
Kabels trekken
In de volgende fase trekt de installateur alle benodigde kabels van je elektriciteitskast naar de locatie van de laadpaal.
Laadpaal plaatsen
Dan gaat de installateur over tot de plaatsing van de elektrische laadpaal zelf. Hij kan die bv. aan je garagemuur of je buitengevel bevestigen (wallbox). Daarnaast is ook een vast laadstation op je oprit mogelijk. Beide types zijn verkrijgbaar met een vaste of losse laadkabel.
Elektriciteitskast herkeuren
De volledige installatie van je elektrische laadpaal neemt doorgaans minder dan 1 dag in beslag. Na de montage vraagt je installateur ook een herkeuring van je elektriciteit aan bij een erkend keuringsorganisme.
Voordelen van een laadpaal.
Merken van A3 Group.
Veelgestelde vragen over laadpaalinstallaties.
Een slimme laadpaal is in de eerste plaats een rendabele keuze om dat zo’n laadpunt gebruik kan maken van zonne-energie en goedkopere stroom aan het daltarief. Maar daar blijft het niet bij… Zo’n elektrische laadpaal beschikt ook over dynamic load balancing. Dat betekent dat zo’n laadstation altijd rekening houdt met het volledige stroomverbruik in je woning om dan trager of sneller te laden.
Een echte laadpaal premie bestaat op dit moment niet, maar je kan wel een belastingvermindering voor je laadpaal krijgen. Sinds 1 september 2021 kan je max. € 1.500 per laadpaal inbrengen in je belastingen. Van dat bedrag krijg je dan 45% terugbetaald (max. € 675).